Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Mεγάλη επιτυχία είχε το Τουρνουα 5χ5 Ποδοσφαιρου - Ροβιές Εύβοιας

O MEΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Στον Μεγάλο Τελικό που έγινε χτές οι Αμπελαλέ νίκησαν τους Μπαρτσελιώμα με σκορ 10-3 και έτσι είναι οι Πρωταθλητές της φετινής διοργάνωσης, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, ειδικά μετά τον αποκλεισμό του Me Gusta.
Οι Μπαρτσελιώμα έφτασαν δίκαια στον τελικό ειδικά μετά τη στομφώδη νίκη τους στον ημιτελικό επί της Μπυραρίας της Costa Rica και κρυφοκοίταζαν από τη θέση του αουτσάϊντερ την κατάκτηση!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον κλασσικό τρόπο των Αμπελαλέ! Γρήγορος ρυθμός και στόχος το γρήγορο γκολ και αποσυντονισμός του αντιπάλου! Το 1-0 όμως έγινε γρήγορα 1-1 οι Αμπελαλέ είχαν απαντήσεις με γκολάρα του Τόλη Γεωργίου και Γιάννη Θαλασσινό τ. Βασ. και έτσι έφεραν το σκορ στο 3-1 και όδευαν στο ημίχρονο με απόσταση ασφαλείας.
Η Μπαρτσελιώμα είχε όμως άλλη άποψη και μειώνοντας το σκορ σε 3-2 έστειλε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα με τους Αμπελαλέ σε βραχεία κεφαλή.
Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου επιφύλαξε άλλη μια ψυχρολουσία για τους Αμπελαλέ αφού η Μπαρτσελιώμα με γκολ του Παχή έφερε το ματς στα ίσια και όλα έδειχναν να ξεκινούν από την αρχή!
Λίγο αργότερα ο Γεωργίου πετυχαίνοντας ένα ακόμα κρίσιμο γκολ έκανε το 4-3 και σχεδόν αμέσως μετά ο Γιάννης Θαλασσινός τ. Βασ. με πέναλτυ το 5-3. Κάπου εκεί η Μπαρτσελιώμα έμεινε από ψυχικά αποθέματα, ο Δημητρόπουλος ανέβασε το σκορ σε 6-3 και η Μπαρτσελιώμα "πέταξε λευκή πετσέτα".
Τελική κατάταξη των σκόρερς

Τα υπόλοιπα 4 γκολ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και έδωσαν έκταση στη (δίκαιη) νίκη των Πρωταθλητών. Η διαφορά των δύο ομάδων δεν αντικατοπτρίζεται από το σκορ, απλά η Μπαρτσελιώμα αποσυντονίστηκε μετά το 5-3 και έδειχνε να "παρατάει" το παιχνίδι!
Ήταν εν κατακλείδι ένας ωραίος τελικός με αρκετά και ωραία γκολ και θέαμα που ευχαρίστησε τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο 5χ5 των Ροβιών!

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Αντί του Μικρού Τελικού, αφού η Μπυραρία της Costa Rica δεν προσήλθε και το "Ξύλινο Μπαράκι" βρέθηκε "αβρόχοις ποσί" με το κύπελο της 3ης θέσης στα χέρια, πραγματοποιήθηκε αγώνας μεταξύ των "Ξύλινων" (που βρέθηκαν ενισχυμένοι στο γήπεδο με τους υιούς Μακαντάση) και των "Κλαρινογαμπρών" του τουρνουά (ή αλλιώς το staff των αγοριών!).
Οι Ξύλινοι ενισχύθηκαν με τη διαιτητή Μυρτώ και οι Κλαρινογαμπροί (έτσι τους ονόμασε η "ψυχή" του τουρνουά Δημήτρης Σκάρλος) με το διαιτητή Διονύση!
Εκτός των άλλων ξεχώρισαν ο Γιάννης Ντέντης που ξεπερνούσε στο σπριντ και τη σκιά του, ο μικρός Σπύρος Μακαντάσης που πρέπει να έχασε το λογαριασμό από τα γκολ που έβαλε, ο Τάσος Μαναρίτσας που διέπρεψε ως ξυπόλητος γκολκίπερ! και φυσικά ο referee Διονύσης για την εκτελεστική του δεινότητα αφού το γκολ του με γεμάτο πλασέ από τα πλάγια ήταν το highlight του αγώνα!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ 5ου τουρνουά 5χ5 2015
Κατ αρχάς είχαμε ρεκόρ συμμετοχών. Συμμετείχαν 28 ομάδες (προηγούμενο ρεκόρ 26 το 2013) μέσα στην ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΗ οικονομική συγκυρία, ειδικά μετά την 30ή Ιουνίου 2015.
Για πρώτη φορά οι όμιλοι ήταν 7! με αποτέλεσμα να περνούν ΜΟΝΟ δύο καλύτεροι τρίτοι γεγονός που δυσκόλεψε αφάνταστα τη στατιστική και αριθμητική προσέγγιση.
Για πρώτη φορά είχαμε πάνω από 10 ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ομάδες, οι οποίες θα μπορούσαν επί ίσοις όροις να έχουν κατακτήσει το τρόπαιο. Οι συμμετέχοντες ήταν επίσης ένας αριθμός ρεκόρ αφού ξεπέρασαν τους 270!
Η γεωγραφική εκπροσώπηση ήταν ένα ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ στατιστικό στοιχείο αφού συμμετείχαν ομάδες από

  • την Κήρινθο, 
  • το Μαντούδι 
  • το Προκόπι και το Πήλι, 
  • τη Σκεπαστή, 
  • τη Δάφνη (Μαδανικά), 
  • τα Ήλια, τα
  • ην Αιδηψό, 
  • τον Πύργο 
  • τους Ωρεούς 
  • και την Ιστιαία! 

Άρα μιλάμε σχεδόν για όλο το γεωγραφικό φάσμα της Βόρειας Εύβοιας!
Στις ατομικές διακρίσεις τώρα

  • ο Τάσος Μαναρίτσας (Αμπελαλέ) πήρε τον τίτλο του M.V.P. του τουρνουά, καθώς και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (20 γκολ). 
  • Ο Χρήστος Βουλγαράκης (Λουλάδες) βραβεύτηκε για την καλύτερη απόκρουση του τουρνουά, αφού η διπλή του απόκρουση πεσμένος ων, στο ματς με το "Ξύλινο Μπαράκι" άφησε άφωνους τους Θεατές! 
  • Ο Άρης Νούχι (Άστον Τίτλον) πέτυχε το καλύτερο γκολ του τουρνουά στον αγώνα των Ομίλων με τα Τσακάλια, ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι-βολ πλανέ μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ, υποχρεώνοντας τον κόσμο σε παρατεταμένο αυθόρμητο χειροκρότημα επί ώρα! 
  • Το βραβείο Fair Play κατέληξε στην ομάδα Αμπελαλέ διότι έφτασε σε πολή υψηλό αγωνιστικό σημείο (Τελικός) διατηρώντας σε γενικές γραμμές καλή συμπεριφορά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. 
  • Στα ενδιαφέροντα του τουρνουά η εξαιρετική παρουσία των Μπαρτσελιώμα που χωρίς ιδιαίτερο "θόρυβο" κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως στο τουρνουά, Η ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ μπορεί να κάνει τη διαφορά! 
  • Οι Λουλάδες αφού έχασαν το fair-play εξαιτίας της αδολεσχίας του κατά τ' άλλα συμπαθέστατου "Τσαλίκη" απέδειξαν σε ένα ακόμη τουρνουά πως πρώτοι έχουν συλλάβει το πραγματικό νοήμα του! Διασκέδασαν την κάθε στιγμή, πανηγύρισαν με "Λουλάδικο" τρόπο τα γκολ και ήταν ΚΥΡΙΟΙ ακόμα και όταν η τύχη τους γύρισε την πλάτη στο ματς με το "Ξύλινο Μπαράκι" (Ο αποκλεισμός τους εκείνο το βράδυ τους βρήκε στα κάγκελα με καπνογόνα να βγάζουν φωτογραφίες και να το διασκεδάζουν). 
  • Οι φήμες περί προσχώρησης στους Λουλάδες ηχηρών ονομάτων του τουρνουά για το 2016 ανεβάζουν κι άλλο τον πήχη των προσδοκιών τους. 
  • Πολυνίκες πλέον του θεσμού τα ξαδέλφια Γιάννης Θαλασσινός τ. Βασ. και Γιάννης Θαλασσινός τ. Αθ. (Μάγοι 2011, Μαγικές Νυχτερίδες 2012, Αμπελαλέ 2015) όπου με τρεις κατακτήσεις είναι στο υψηλότερο σημείο στο Πάνθεον των Πρωταθλητών! 
  • Rookie στο τουρνουά οι πολύ καλοί Λουκουμάδες, η Μπυραρία της Costa Rica, Το Ξύλινο Μπαράκι, οι Turbo! Eυελπιστούμε σε πιο πολλούς rookie το 2016! 

Το ραντεβού όπως ήδη ανακοινώθηκε στον Τελικό είναι το 6ο τουρνουα 5χ5 που θα γίνει από 16-31 Ιουλίου 2016!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Αν δεν πούμε μια καλή κουβέντα για τους εθελοντές θα είναι σαν να μην βλέπουμε ούτε τη μύτη μας. 40 αγόρια και κορίτσια επί 15 μέρες, έτρεξαν, ίδρωσαν, κουβάλησαν, μάζεψαν χορηγίες, κυνήγησαν μπάλες, εφάρμοσαν κανονισμούς, δούλεψαν ώστε να μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν καλύτερες συνθήκες για να αγωνιστούν!
Τώρα, αν χάσαμε μια μπάλα παραπάνω (Σκάρλεεεεεεεεε), και αν οι rookie Της Γραμματείας μας ήταν στο instagram και στο Facebook την ώρα κρίσιμων αγώνων, ε αυτό είναι κάτι που διορθώνεται!
Καλό καλοκαίρι!