Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

''Ν. Κούκης'' Η σημαία του ΑΟ Αυλωναρίου

Το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο του οφείλει πολλά. Η Νότια Εύβοια ακόμα περισσότερα και ο ΑΟ Αυλωναρίου του οφείλει την ύπαρξη του. Ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στο Νότο. Ο λόγος για έναν μεγάλο ποδοσφαιράνθρωπο που είχε το ποδόσφαιρο σαν ιεροτελεστία. Δεν υπάρχει γήπεδο, δεν υπάρχει φίλαθλος που να μην γνώρισε αυτόν τον γίγαντα και ιδρυτή του ΑΟ Αυλωναρίου. Ο λόγος για τον ΝΙΚΟ ΚΟΥΚΗ που σε δύσκολες εποχές ίδρυσε τον ΑΟ Αυλωναρίου.
Γεννήθηκα στις 15/6/1928 αφηγείται ο ίδιος. Η κατοικία μας ήταν δίπλα στο ποτάμι (Κάναλη) που είχε τότε νερό και το καλοκαίρι. Έτσι όλα τα παιχνίδια της παιδικής μου ηλικίας ήταν μέσα στο νερό. Το 1938 πήγα στην Α' τάξη του οχτατάξιου Γυμνασίου Κύμης. Το 1938 γράφτηκα στην Β' τάξη του τέταρτου Γυμνασίου Πειραιά στα Ταμπούρια.
Στις αρχές του 1940 γράφτηκα στα τσικό του Εθνικού, την δεύτερη μεγάλη ομάδα του Πειραιά. Δυστυχώς μετά από 5-6 συγκεντρώσεις εξερράγη ο πόλεμος οπότε και σκορπίσαμε.
Κατά την διάρκεια της Ιταλογερμανικής κατοχής φοίτησα στο Γυμνάσιο Αλιβερίου διότι στο Αυλωνάρι δεν υπήρχε Γυμνάσιο. Τις δύο τελευταίες τάξεις τις τελείωσα στο πρώτο Γυμνάσιο Αρρένων Χαλκίδας .
Αυτά ήταν τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Ν. Κούκη, ενώ από το 1946 μετά τον χαμό του πατέρα του ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα στο οποίο δραστηριοποιήθηκε μέχρι και την συνταξιοδότηση του. Από τότε άρχισε και η ενασχόληση του με τα κοινά της περιοχής. Από το 1947 μέχρι το 1985 διατέλεσε Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αυλωναρίου. Αντιπρόεδρος και Σύμβουλος της Κοινότητας από το 1956 έως το 1967.
Πρόεδρος της Κοινότητας από το 1967-1974.
Το 1957 ίδρυσε τον ΑΟ Αυλωναρίου όπου ήταν πρόεδρος μέχρι το 1980 και στην συνέχει μέλος του Δ/Σ. Δύσκολα χρόνια τα οποία ο Ν Κούκης τα πάλεψε και τα νίκησε. Το πρώτο καταστατικό της ομάδας το έγραψε χειρόγραφα ο ίδιος. Μαζί με τους τότε συνεργάτες του έφτιαξαν το γήπεδο. Κάθε Κυριακή το ποδόσφαιρο ήταν γι αυτόν μια ιεροτελεστία.

Αυτή ήταν η ζωή του Ν. Κούκη. Ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του και η προσφορά του και οι άνθρωποι του ΑΟΑ τον τίμησαν εν ζωή δίνοντας το όνομα του στο Δημ. Γήπεδο Αυλωναρίου σε μια τελετή που είχε παρευρεθεί όλη η ποδοσφαιρική Εύβοια.
Ακούστε τι μας είπε ο σημερινός Πρόεδρος του ΑΟΑ  Δημ. Φραγγούλης για τον ιδρυτή της ομάδας.
Ο τεράστιος ποδοσφαιρικά Ν. Κούκης έφυγε από κοντά μας την 1η Δεκεμβρίου του 2012 και τον αποχαιρέτισε όλη η ποδοσφαιρική Εύβοια. Ο ΑΟ Αυλωναρίου από τότε διοργανώνει το τουρνουά 'Ν ΚΟΥΚΗΣ, ενώ και η Ε.Π.Σ. Ευβοίας τιμώντας την μνήμη του έδωσε το όνομα του στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ευβοίας.
Στο φωτογραφικό οδοιπορικό που ακολουθεί δείτε σπάνιες φωτογραφίες της τότε εποχής πουν μας παραχώρησε και τον ευχαριστούμε ο Γιος του Γιάννης  Αντιδήμαρχος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Ευχαριστούμε επίσης τον Σπύρο Παπά για το υλικό που μας έδωσε καθώς και την οικογένεια Κούκη που μας βοήθησε για το αφιέρωμα μας.