Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Τα σενάρια για τον υποβιβασμό ομάδων. (Η προκήρυξη)

Πλησιάζουμε στην λήξη των πρωταθλημάτων και όπως κάθε χρόνο αρχίζει η σεναριολογία για το πόσες ομάδες υποβιβάζονται με πρώτο άξονα την μεγάλη κατηγορία του Νομού μας. 
Βάση λοιπόν της προκήρυξης του πρωταθλήματος από την Α' κατηγορία υποβιβάζονται οι δύο (2) τελευταίες ομάδες της Βαθμολογίας.

Αν ο πρωταθλητής Ευβοίας καταφέρει την άνοδο στην Γ'Εθνική  στο νέο πρωτάθλημα υποβιβάζονται οι δύο (2)τελευταίες ομάδες στην Β' κατηγορία σύν μία (1)  από τον υποβιβασμό του ΑΟ Κύμης υποβιβάζονται τρεις(3). 

* Να σημειωθεί εδώ ότι ο ΑΟ Κύμης όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος κ Π. Θωμάς αν θα είναι έτοιμη η ομάδα θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Ο στόχος όπως μας είπε είναι να συμμετάσχει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα *. 

Εάν ο ΑΟ Κύμης δεν δηλώσει συμμετοχή πάλι υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες και την θέση του ΑΟ Κύμης θα πάρει μετά από αγώνα Μπαράζ μία ομάδα από τους δεύτερους της Β΄κατηγορίας . Αυτό βέβαια θα γίνει γνωστό τον Αύγουστο μετά τις δηλώσεις συμμετοχών στο νέο πρωτάθλημα.

Το άρθρο 4 του ΚΑΠ  του Ιουνίου του 2014 προβλέπει τα εξής:
( Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την αμέσως κατώτερη κατηγορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ.3 περ.α' σε συνδυασμό με την διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 27 του παρόντος κανονισμού)

Εάν ο Πρωταθλητής Ευβοίας δεν τα καταφέρει στα μπαράζ ανόδου τότε οι ομάδες που υποβιβάζονται είναι οι τέσσερις (4)τελευταίες της βαθμολογίας. Αυτός είναι και ο ανώτερος αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Επίσης πολύ ακούγεται και βέβαια κανείς δεν το εύχεται σε όλη την Εύβοια ότι αν ο Ηρακλής δεν τα καταφέρει στα μπαράζ παραμονής και υποβιβαστεί πληροφορίες τον θέλουν να δηλώνει συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.
Στην ακραία αυτή περίπτωση δεν επηρεάζεται η προκήρυξη και οι ομάδες της νέας περιόδου στην Α' κατηγορία θα είναι 17 και όχι 16.

Δείτε τι περιλαμβάνει το άρθρο 27 της προκήρυξης 2014-2915
27.- ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑ∆ΩΝ
1). Η πρωταθλήτρια οµάδα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα δώσει αγώνες κατάταξης µε πρωταθλήτριες οµάδες άλλων Ενώσεων, για την άνοδό της στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Υποβιβάζονται στην Β’ κατηγορία τα δύο (2) τελευταία στη γενική βαθµολογική κατάταξη σωµατεία.

Σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια οµάδα της Α1΄ Κατηγορίας ανέλθει στη Γ΄Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία και δεν δηλώσει συµµετοχή στο πρωτάθληµα αυτό,θα της επιβληθεί χρηµατική ποινή 2.000,00 ευρώ και θα αρχίσει το πρωτάθληµα της κατηγορίας που θα δικαιούται να συµµετάσχει (τοπικό), µε -6 βαθµούς.

2). Από την Β’ κατηγορία προβιβάζονται στην Α΄ τα τρία (3) πρώτα σωµατεία στη Γενική Βαθµολογική κατάταξη, ήτοι οι πρωταθλητές των τριών οµίλων. Υποβιβάζονται στη Γ' κατηγορία τα ΠΕΝΤΕ (5) τελευταία σωµατεία στη Γενική Βαθµολογική κατάταξη, δηλαδή οι οµάδες που θα καταλάβουν την τελευταία θέση στον όµιλό τους και δύο από τις οµάδες που θα καταλάβουν την προτελευταία θέση µετά από αγώνες κατάταξης.

3). Από την Γ’ κατηγορία προβιβάζονται στην Β΄ τα έξι (6) πρώτα σωµατεία στη Γενική Βαθµολογική κατάταξη, ήτοι οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τριών οµίλων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση υποβιβασµού οµάδας ή οµάδων από τη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική στην Α’ Κατηγορία, αλλά και σε περίπτωση που δεν θα ανέλθει η πρωταθλήτρια οµάδα της Α’ κατηγορίας στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ και ο αριθµός των οµάδων που θα υποβιβαστούν από την Α’, και τη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία (επιπλέον µία ή δύο).