Αποτελέσματα Βαθμολογίες, επόμενες αγωνιστικές

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α΄ ΕΥΒΟΙΑΣ Β΄ΕΥΒΟΙΑΣ Γ΄ ΕΥΒΟΙΑΣ

Προθεσμία πήραν οι 11 που κλήθηκαν από τον Εισαγγελέα

Προθεσμία για τις 15 Σεπτεμβρίου ζήτησαν και πήραν τα 11 πρόσωπα που κλήθηκαν στις 20 Αυγούστου να καταθέσουν ανωμοτί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Αριστείδης Κορέας, ο οποίος διερευνά την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.




Οι κληθέντες εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους πλην του ενός εκ των δύο προέδρων ΠΑΕ ο οποίος είχε και αυτοπρόσωπη παρουσία.
Ο δικηγόροι ζήτησαν νέα προθεσμία επικαλούμενοι κυρίως το εύρος της δικογραφίας και τη θερινή περίοδο κατά την οποία απουσίαζαν.
Ήδη για την υπόθεση που αφορά τους «στημένους πίνακες» διαιτησίας της περιόδου 2012 – 2013 έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει ανωμοτί παράγοντες της ΕΠΟ, μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας , νομικός σύμβουλος, μέλος της ΚΕΔ  κα μέχρι πρότινος μέλος της ΚΕΔ 
Τα υπόλοιπα έξι πρόσωπα που κλήθηκαν να καταθέσουν για πρώτη φορά είναι τρεις διαιτητές της Σούπερ Λιγκ, ένα ακόμα μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και δύο πρόεδροι ΠΑΕ.
Οι νέες κλήσεις σε απολογία οφείλονται στα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Μέσα από το βούλευμα προκύπτει το αίτημα του αντεισαγγελέα να συσχετιστεί η υπόθεση που αφορά την έκρηξη στο αρτοποιείο του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα τον Φεβρουάριο του 2012 και προκάλεσε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των «στημένων πινάκων» διαιτησίας για την οποία υπάρχουν τουλάχιστον 15 καταθέσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου.
Οπως αναφέρεται στο βούλευμα, προκύπτουν ενδείξεις για τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής απάτης, της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος, καθώς και για κακουργηματικές πράξεις εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονίας και εκρηκτικών υλών.
Πηγή: soccerplus.gr